torsdag 14. juli 2011

Snart klar for sjøsetting!

Vel, det er svært motiverende å skru på igjen utstyr som ble demontert 3 måneder tilbake i tid.

Fjernet også de siste meterne med maskeringsteip i dag også. Det meste har berget bra. Litt småflikking her og der må nok til med en bitteliten pensel, men det blir senere.

Fikk også malt dekk og cockpit med antiskli. Denne varianten besto av å blande Hempel sand med hvitmaling. Rørte godt ut, og rørte også hyppig og mye rundt mens jeg la strøket. Ikke videre imponert over resultatet. Sanden har ikke til tross for iherdig røring før og underveis ikke fordelt seg så jevn som ønsket. Regner med at vær og vind vil "slite" av og jevne dette ut noe. Jeg gjør uansett ikke noe mer med dette nå. Sikkerhet går foran estetikk!

Det var lite av teaken som det var mulig å redde. Tre av de åtte plankene i cockpit er pusset opp og skrudd fast igjen. Selv om det faktisk ser ok ut, så kommer jeg til å supplere med de manglende meterene sammen med enda flere meter med nytt listverk på dekk.

Skrudde på litt deksler og et par vinsjer i dag. Har satt på plass den orginale håndrekka på babord side, til tross for at jeg kunne fått det likt på hver side ved å kjøre Biltema-varianten som benyttes på styrbord side. Sistnevnte får man kjøpt over alt, mens søken etter en variant som den originale foreløpig ikke har gitt noe resultat. Liker den bedre. Den er lengre, men uten flere fester/skruehull.

Det var ikke gøy å skru fast gammelt kompass og leser for impleller i cockpit, men nå vil jeg tette alle hull for å få båt på sjøen. Nytt kompass kommer på plass så fort det er kjøpt inn.

Her noen bilder igjen:

Båten begynner å ligne ferdig:

Mangler en del teak og rubbing her, antiskli er på plass:

Ror og motorfeste er montert. Har sentrert ror med bare et par millimeters avvik nede. Håper feste holder, da nye hull ble vel nære de gamle. Skal stressteste det litt før båt går på vannet (badestige blir montert i morgen):

Det begynner å ligne båt igjen, når man skuer fremover fra cockpit:

Det som gjenstår i korte trekk nå, og som skal fikses før mandag er:

- Bunnstoff (litt grunning enkelte steder i forkant)
- Grunning og maling av den siste luken i cockpit.
- Montering av babord vinsj, samt skinne for løygangsvogn og annet taurelatert.
- + masse annet småræl som ligger i en egen kasse.

Til sist, skal nyoljet rorpinne skrus på igjen. Da er vi klar for sjøsetting mandag.

Benytter også helgen til å støvsuge, rydde og vaske båt grundig innvendig, mens tilgang på strøm og vann er enkel. Litt _transparent_ silicon går vi også over med til slutt, etter rubbing og polering.

Blir deilig å snart ta ferie! (Sa han etter to uker ferie!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar